Do krízového centra poslalo OZ Human International detské výživy

Do krízového centra SOS v Rimavskej Sobote poslalo OZ Human International zásielku 160 kartónov detskej výživy Nestle. Výživu priviezla pre deti centra regionálna televízia GTV. Dvadsaťosem detí v centre tak dostala 960 kusov výživy, ktorú by si ich matky kúpiť väčšinou dovoliť nemohli.

Potravinová pomoc je pre naše centrum veľmi dôležitá, hovorí riaditeľka centra Helena Husárová a pokračuje: V krízovom centre sme najviac odkázaní na potraviny. Naše klientky sú väčšinou v hmotnej núdzi, na potraviny sa výživu pre svoje deti peniaze nemajú.

S oblečením veľký problém obyvatelia krízového centra nemajú. Podľa riaditeľky je veľa dobrých ľudí, ktorí im zachovalé šatstvo prinesú. Vďační sú za každú pomoc. riaditeľku centra mrzí, že mesto krížové centrum nepodporuje, hoci na Mikuláša mesto poslalo deťom 3 tisíc korún. Služby centra využíva najviac žien práve z Rimavskej Soboty. Husárová však uviedol, že Rimavskosobotský primátor Štefan Cifruš ku koncu roka centru venoval 10 tisíc korún v hotovosti, čo však urobil ako fyzická osoba.

Podľa riaditeľa Občianskeho združenia Human International, ktoré pomáha sociálnym zariadeniam na Slovensku aj prostredníctvom zahraničných donorov Ladislava Molnára, mestá podporujú takého krízové centrá rôzne. Molnár si myslí, že v prípade týchto centier ide o vysoko humánnu činnosť, ktorá pomáha hlavne ženám a ich deťom v tých najťažších situáciách a práve preto by ich samosprávy podporovať mali.

Najväčším donorom krízového centra v Rimavskej Sobote je Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Osobitným sponzorom je podľa Husárovej predseda BBSK Milan Murgaš, ktorý ho aj niekoľkokrát navštívil a dobre ho pozná.

Krízové centrum v Rimavskej Sobote, ktoré je zaradené do siete poskytovateľov sociálnych služieb slúži pre ženy s deťmi, ktoré sa ocitli v ťažkej núdzovej situácii z rôznych dôvodov, aby neostali na ulici. Muži služby centra využívať nemôžu, hoci centrum im návštevy manželiek a deti umožňuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

You may also like these